Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019

Birači odlučili: SDP-u 9, HDZ-u i partnerima 6, te DSS-u i SDSS-u po 1 mandat

Napisao/la 
Na 22 biračka mjesta na području Grada Ogulina, u nedjelju je od ukupno 11.099 birača upisanih u popis birača, glasovalo 6.224 birača, odnosno 56,08%. Oni su izabrali novo Gradsko vijeće Ogulina. Važećih listića bilo je 6.119, odnosno 98,31%. Nevažećih je bilo 105 listića, odnosno 1,69%.

Izbornu pobjedu je po prvi put u Ogulinu samostalno osvojila lista SDP-a, predvođena gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem. Tako je ovoj listi pripalo 9 vijećničkih mandata, što je najbolji rezultat ove stranke u njezinoj povijesti. Inače, izborno slavlje pobjednika, koje je trajalo do ranih jutarnjih sati, uveličao je u kasnim večernjim satima i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Gostujući u našoj "Izbornoj noći", Dalibor Domitrović je ponudio, između ostalog, odgovor na pitanje je li očekivao ovakav ishod izbora:Gradonačelnika smo pitali koji će mu biti prvi korak nakon izborne pobjede:HDZ s koalicijskim partnerima je na izborima osvojio 6 vijećničkih mandata, a prvi čovjek ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak za slušatelje Radio Ogulina je rekao:Jedan mandat u Gradskom vijeću Grada Ogulina pripao je DSS-u kojeg je na izborima predvodio Siniša Ljubojević, a on je za Radio Ogulin izjavio:SDSS-u na čelu s zamjenikom ogulinskog gradonačeknika Nevenom Ivoševićem pripao je također jedan mandat u Gradskom vijeću, a prvi čovjek ogulinskog SDSS-a Neven Vujnović nije krio zadovoljstvo:Najveći tragičar ovih izbora je Nezavisna lista grpe birača Igora Stošića Jole, koja nije prešla izborni prag. Izborni je neuspjeh Igor Stošić Jole u našem programu prokomentirao ovako:Prag nije prešla ni kandidacijska lista ogulinskog HNS- a koju je predvodio Darko Pribanić. Osvojili su tek 55 glasova, a Darko Pribanić je gostujući u našem programu poručio:

Pročitano 406 puta