Srijeda, 27 Ožujak 2019

Učenici OTŠ-a dionici projekta Instituta za razvoj i inovativnost mladih

Napisao/la 
Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom i Hrvatskim Telekomom, te International Giving Foundation pokrenuli su projekt “Junior Engineer Academy Network Croatia”.
Obrtnička i tehnička škola Ogulin jedna od 15 srednjih škola s područja Republike Hrvatske odabranih i uključenih u ovaj projekt koji se po prvi put provodi izvan sjedišta, odnosno izvan Njemačke.

Kriteriji za odabir bili su opis projektne ideje te motivacija škole za sudjelovanje u projektu. Projektnu ideju osmislio je nastavnik David Fabijan, dipl.ing., a ravnateljica Zrinka Ceranić-Jurković, dipl.ing., odradila je motivacijsko pismo.

Škola je za realizaciju projektne ideje dobila naprednu Arduino IoT opremu, komplete senzora, dodatni set elektronike, 3D printer Prusa MK3 i potrošni materijal, ali i dvodnevnu osnovnu i naprednu edukaciju za mentore o korištenju opreme, novčana sredstava potrebna za realizaciju projektnih ideja, mentorstvo za učenike na dvije razine – IRIM i tvrtke/obrazovne ustanove.
Inače, procijenjena vrijednost opreme i edukacija iznosi oko 20.000,00 kn .

Sudjelovanjem u projektu učenicima će biti omogućeno razvijanje projektnih ideja, povezivanje s tvrtkama i edukacijskim ustanovama radi osiguranja mentorske podrške pri izradi rješenja, te poticanje trajne suradnje između obrazovnog i poslovnog sektora.

Projekt će završiti predstavljanjem radova na godišnjoj Croatian Makers konferenciji koja će se održati u svibnju 2020. u Zagrebu, kada će biti predstavljena postignuća učeničkih timova koji sudjeluju u projektnim aktivnostima IRIM-a.
Pročitano 382 puta