Petak, 29 Ožujak 2019

Predavanjem će proslaviti 1. obljetnicu samostalnog djelovanja

Napisao/la 
U ponedjeljak, 01. travnja, Zavičajni muzej Ogulin obilježava 1. godinu svoga samostalnog djelovanja. Naime, na taj dan prošle godine ogulinski muzej je izdvojen iz sastava Pučkog otvorenog učilišta, te je osnovana zasebna gradska ustanova.
Podsjećamo, Zavičajni muzej Ogulin osnovan je još 1967. godine, no većinu svoga vijeka je djelovao najprije kao podružnica Radničkog sveučilišta, a potom Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Povodom prve obljetnice svog samostalnog djelovanja, djelatnici Zavičajnog muzeja poklanjaju besplatan razgled stalnog muzejskog postava svim posjetiteljima, kao i prigodno predavanje pod nazivom "Arhitektura Ogulina od gotike moderne". Tko će biti predavač doznajemo od ravnateljice muzeja Ane Krznarić:Predavanje će se održati u ponedjeljak s početkom u 18.30 sati u prizemlju Zavičajnog muzeja Ogulin.

U našoj nedjeljnoj emisiji "Oči u oči" ugostit ćemo privremenu ravnateljicu Zavičajnog muzeja Ogulin Anu Krznarić, a govorit ćemo upravo o prvoj godini samostalnog djelovanja ove gradske ustanove. Emisiju poslušajte od 9 sati.
Pročitano 327 puta