Četvrtak, 04 Travanj 2019

Sa vama i za vas od 4. travnja 1965!

Napisao/la 


Ovako je sve počelo 4. travnja 1965. godine. Čuli ste glas Stjepana Spoje koji je pročitao prve vijesti Radio Ogulina, a emitirane su iz Proca. Prvi pravi profesionalac, zaposlenik Radio Ogulina, bio je Josip Dubić.

Radio je tu zbog svih onih koji su mu vjerni sve ove godine, ali i zbog svih novih slušatelja koje nastojimo pridobiti osvježenim programom i modernijim pristupom u radu. Radio Ogulin ima bogatu prošlost, prepunu uspona i padova, ali i godine ispunjene ljudskim sudbinama i radom s puno ljubavi.

Tijekom dana emitirali smo nešto drugačiji, slavljenički program. Prisjetili smo se nekih davnih dana i vremena u kojima je radio tek započinjao s radom, a tijekom pet desetljeća kroz radijski eter prošli su brojni ljudi, kolege novinari, tehničari, ali i suradnici koji su svojim radom oplemenili povijest ove medijske kuće, koja je jedna od najstarijih u ovom dijelu Europe.

Naši slušatelji imali su tako danas priliku poslušati i kako nastaje radijski program, a nismo skrivali ni "brljave" koje nastaju tijekom pripreme i snimanja emisija.

U slavljeničkom danu zaposlenicima su se pridružili su se suradnici, te pojedini građani i slušatelji donijevši prigodne darove. Među prvim čestitarima bila je u ime ogulinskog Društva naša djeca Ljiljana Kaurić, koja je direktorici Dubravki Vuković uručila prigodan poklon. Zaposlenike radija posjetili su i gradonačelnik Dalibor Domitrović, kao i njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.

Gradonačelnik, koji je ujedno i predsjednik Skupštine Radio Ogulina, djelatnicima je uputio prigodnu čestitku:Poslušajte, u cijelosti, prve vijesti Radio Ogulina emitirane davne 1965. godine:

Pročitano 444 puta