Ponedjeljak, 08 Travanj 2019

5. svibnja su izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Napisao/la 
Na području grada Ogulina u nedjelju 5. svibnja održat će se izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Stoga će Gradsko izborno povjerenstvo Grada Ogulina za ovjeru očitovanja o prihvaćanju kandidature, predaju prijedloga lista kandidata za izbor članova vijeća nacionalnih manjina i prijedloga kandidatura za izbor predstavnika nacionalnih manjina, raditi i sutra, 10., 11. i 12. travnja 2019. od 9,00 do 15,00 sati, 13. i 14. travnja 2019. od 9,00 do 20,00 sati, te 15. travnja 2019. od 9,00 do 24,00 sata. Dežurstva su organizirana u prostorijama Općinskog suda, na adresi, Ogulin, na adresi Bernardina Frankopana 1.

Poziv je upućen i biračima pripadnicima nacionalnih manjina, sa prebivalištem na području grada Ogulina, za pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača. Građani pregled mogu izvršiti u Matičnom uredu Ogulin, na adresi B. Frankopana 11, svakim radnim danom tijekom radnog vremena ureda. Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u Registru birača mogu se podnosti zaključno do srijede, 24. travnja.

Poziv je upućen i svim pripadnicima nacionalnih manjina koji će do dana provedbe izbora navršiti 18 godina da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim uredom.
Birači se na sam dan izbora, na biračkom mjestu, neće moći izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti, osim ukoliko se utvrdi da nisu upisani u registar birača.

Birači pripadnici nacionalnih manjina za koje se prilikom dolaska na biračko mjesto utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora svoje pravo glasovanja ostvariti s potvrdom za glasovanje koju izdaje nadležni ured prema mjestu prebivališta birača. Više informacija pročitajte ovdje.
Pročitano 366 puta