Petak, 23 Listopad 2015

Jubilarni darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika Turkovića

Napisao/la 
Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava u nedjelju 25. listopada, gradonačelnik Ogulina Jure Turković u Gradskoj je upravi primio 12 jubilarnih darivatelja s našeg područja, točnije, one koji su krv darovali 35, 50, 75 ili 100 puta. Tom prigodom gradonačelnik im je poručio:
 
 
U ime svih aktivista, volontera Crvenog Križa, prisutnim darivateljima krvi zahvalio se i predsjednik Gradskog društva CK Ogulin Željko Lipošćak, koji je istakao važnost pomlatka aktivista i darovatelja:
 
 
Trenutno na našem području postoji oko 500 dobrovoljnih darivatelja krvi koji svakog prvog petka u mjesecu imaju priliku darivati ovu tekućinu koja život znači. Muškarci to mogu činiti svaka tri mjeseca, dok žene zbog svojih fizioloških potreba krv mogu darivati svaka četiri mjeseca. Jedini preduvjet koji su svi dužni zadovoljit, bez obzira na dob i spol, je biti zdrav.
Čak 100 puta taj uvjet zadovoljili su Vlado Bokulić i Marijan Klišanin, 75 puta svoju krv darivao je Ivica Kolić, dok su 50 puta to učinili Ivica Brozović, Petar Bulić, Tomislav Butković, Ivan Fumić, Dragam Kolić, Jurica Kurelac, Nikola Mihalić i Marinko Štajduhar. Među ovim humanitarcima, zasluženo se našla i jedna dama, Anita Žlimen koja je svoju krv darivala 35 puta.
Više o ovim priznanjima, samoj proceduri darivanja krvi kao i o dojmovima naših jubilaraca, poslušajte u programu Radio Ogulina u nedjelju u 9,30 sati. 
Pročitano 2204 puta