Nedjelja, 05 Svibanj 2019

Ogulinska gimnazija bila je domaćin II. hrvatskog prvenstva s "Mindstorm- robotima"

Napisao/la 
U Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana održano je II. hrvatsko prvenstvo s "Mindstorm- robotima". Pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje projekt provode partneri Udruga tehničke kulture Ogulin i hrvatsko-slovenska tvrtka DoxaKey group. Projekt podupiru u Veleposlanstvo SR Njemačke u Zagrebu, Njemačko- hrvatska industrijsko- gospodarska komora kao i Zaklada "Znanje na djelu".
Organizatorima je cilj bio potaknuti razvoj kompetencija učenika na području ciljanog korištenja informacijskih tehnologija, kao i korištenja njemačkog jezika.

Sve nazočne na samom početku pozdravili su domaćini, ravnateljica Sanja Dubić i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Poželjeli su im dobrodošlicu, puno uspjeha te što skoriji ponovni dolazak u naš grad. Nakon što su se obratili predstavnici organizatora i pokrovitelja, natjecanje je i službeno počelo. Kako doznajemo, svi sudionici pokazali su zavidno znanje u robotici, a neku su polučili i odlične rezultate.

Ovo natjecanje privuklo je učenike iz Čepina, Zaprešića, Rijeke, Varaždina, Koprivnice, a svakako je pohvalno što su sudjelovali i učenici ogulinskih škola sa svojim ekipama. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je timu iz Koprivnice dok su treći bili Riječani.
Lijepo je bilo vidjeti i predstavnike Društva pedagoga za tehničku kulturu Ogulin koje djeluje u našem gradu, a čiji se osnutak definitivno pokazao kao- pun pogodak. Upravo su oni uz pomoć nastavnika informatike, mnogobrojnu ogulinsku mladež zainteresirali za robotiku.
Pročitano 310 puta