Utorak, 20 Listopad 2015

Postoje li propusti na projektu odlagališta otpada na Babinoj gori

Napisao/la 
Na 18. Sjednici Županijske skupštine SDP- ov vijećnik Nikola Paulić upitao je župana Ivana Vučića zna li nešto o navodnom nepoštivanju Ugovora sklopljenog između Centra za gospodarenje otpadom KODOS i Fonda za zaštitu okoliša. Župan mu je odgovorio kako se slaže da je bilo šlampavo ali zato jer je projekt proglašen strateškim, a što Vlada još uvijek nije usvojila. Ta činjenica po riječima župana, ne bi trebala biti problem jer je on u Europskoj uniji na listi strateških projekata.
 
Paulić i tajnica GO SDP-a Karlovac Marina Novaković Matanić, nakon sjednice dali su priopćenje za medije u kome tvrde da su postajale nepravilnosti te da su se kršile odredbe spomenutog Ugovora.
 
 
Za nastalu situaciju SDP-ovci krive direktora KODOS-a Zdravka Marčetića:
 
 
Tajnica GO HDZ-a Karlovac tvrdi da je Fond za zaštitu okoliša odbio financiranje 1 mil kuna KODOS-u jer Marčetić pri raspisivanju natječaja nije obavijestio Fond, a  što je prema Ugovoru bila njegova obaveza. Na temelju toga i drugih problematičnih stavki, tvrdi Novaković Matanić, direktor KODOS-a dobio je Aneks Ugovora koji mora ispoštovati do kraja ožujka 2016. godine, a ako ne postupi po njemu, Fond će po riječima SDP-ovaca prestati financirati  izgradnju centra na Babinoj gori nakon čega nastaju veliki problemi za sve stanovnike Karlovačke županije.
Smatraju da bi direktor KODOS-a trebao dati ostavku:
 
 
Župan Karlovačke županije Ivan Vučić, priznaje da nije znao što se događa:
 
 
Iako župan tvrdi da su ga nagovarali da promjeni tehnologiju na što nije pristao te projekt, po njegovim riječima, ide dalje s tehnologijom na temelju koje su i dobili građevinsku dozvolu:
 
 
Vučić je mišljenja da ne bi dobili građevinsku dozvolu da nije sve usklađeno sa zakonom:
 
Pročitano 1669 puta