Srijeda, 15 Svibanj 2019

Opasnosti od poplave više nema! Vodu i dalje prokuhavajte!

Napisao/la 
Jutros je održana 4. i posljednja sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ogulina. Sjednicom je predsjedavao gradonačelnik Dalibor Domitrović, a nazočni članovi izvijestili su nazočne o aktivnostima provedenim tijekom protekla 24 sata na ogulinskom području.

Odlična vijest je da bojazni od plavljenja više nema, voda se povukla u korita, a prometnice su otvorene i prohodne. Poplavljene prometnice očistili su djelatnici JVP Ogulin, ali u tom poslu ometali su ih nesavjesni vozači koji su im stvarali probleme. Jedna vatrogasna ekipa od 8 vatrogasaca sa ogulinskog područja noćas je bila na ispomoći kolegama u Karlovcu. Na taj način dali su svoj obol u borbi sa vodenom stihijom koja je ugrožavala ovo područje.

Važno je napomenuti kako su jučer djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije izvršili uzorkovanje vode za piće. Tijekom dana, oko 13 sati, bit će poznati rezultati zdravstvene ispravnosti i kakvoće pitke vode, o čemu ćemo vas pravodobno izvijestiti. Do tada je vodu i dalje potrebno prokuhavati iz preventivnih razloga.

Na kraju je zaključeno kako više ne postoji ugroza od poplava, a time niti potreba da se ponovno održi sastanak Stožera civilne zaštite Grada Ogulina.
Pročitano 388 puta