Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019

Okončan je 14. Ogulinski festival bajke

Napisao/la 
Završila su tri najbajkovitija dana u godini u kojima smo uživali svi, a ne samo najmlađi. Predstavom Japodi, u izvedbi sudionika projekta Glas mladih Ogulina u umjetnosti i kulturi, kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Ogulin, okončano je 14. izdanje Ogulinskog festivala bajke.

Tijekom festivala izvedeno je oko 20 predstava, mališani su uživali u čitavom nizu radionica, od onih koje su potpuno moderne – robotike, do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično. Bilo je i sportskih sadržaja poput Ciklobajke, turnira u rukometu i tenisu, a mnogi su se okušali i u Kangoo jumpu. Ne smijemo zaboraviti ni pripovjedanje za koje su bile zadužene Jasna Held, Katharina Erica Ritter i Nathalie Bondoux. U nedjelju je održana i izložba malih životinja, a brojni mališani su tijekom sva tri dana uživali u vožnji vlakićem Bubi. Ove godine organizatori su se potrudili da se trajanje festivala produži do kasnih večernjih sati, pa su tako posjetitelji imali priliku na sceni Regoč uživati u vatrenim performansima.

Ogulinci, ali i posjetitelji iz svih krajeva zemlje uživali su u doista bogatom programu festivala na 7 festivalskih scena. Teško je pretpostaviti koliko je ljudi tijekom vikenda posjetilo naš grad, a iz Turističkog ureda Grada Ogulina doznali smo da slobodnog smještaja na području grada gotovo nije ni bilo. I ove godine je Karlekom u naš grad stiglo mnoštvo posjetitelja sa zagrebačkog i riječkog područja.

Teško je u nekoliko rečenica opisati sve ono što nam je pružio 14. Ogulinski festival bajke, ali u jedno smo sigurni – svi smo užvali! Kako doznajemo već postoje ideje i ubrzo će početi pripreme za, jubilarno, 15. izdanje jednog od najljepših dječjih festivala u Hrvatskoj.
Pročitano 337 puta