Srijeda, 15 Veljača 2017

Naš "Bajk punkt" jedan je od tri najbolja projekta srednjih strukovnih škola u 2016. godini

Napisao/la 
Ministarstvo turizma ove će godine s 400 tisuća kuna poduprijeti turističke projekte  srednjih strukovnih i umjetničkih škola koje s na objavljeni javni poziv za ta bespovratna sredstva mogu javiti do 10- ožujka. Cilj je poboljšanje kvalitete ugostiteljsko–turističkih kadrova i srednjeg strukovnog obrazovanja u tom sektoru.
Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, a prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će, između ostalog, i projekti koji uključuju suradnju s institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora.
Kao pokazatelj uspješnosti samog Programa, prošle su godine od ukupno 15 projekata, odabrana tri najbolja te im je uručena pohvalnica ministra turizma.

Jedan od ta tri projekta bio je i „Bajk punkt“, Obrtničke i tehničke škole Ogulin o kome se u programu Radio Ogulina govorilo u više navrata.
Voditelj projekta David Fabijan istakao je veliko zadovoljstvo ministrovom pohvalom.

-Pohvalnica ministra našoj školi znači jako puno. Daje nam dodatnu snagu za pripremu i prijavu novih projekata.

Ostala dva projekta koja je ministar pohvalio su  „Čipka kao turistički suvenir“, Turističko-ugostiteljske škole Split u partnerstvu sa Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split te „Dinosauri od Savudrije do Novigrada“, Srednje škole V. Gortan, Buje

Pročitano 1228 puta