Četvrtak, 16 Veljača 2017

Predstavnici Hrvatskih voda i Razvojne banke Vijeća Europe na sastanku kod gradonačelinka

Napisao/la 
Gradonačelnik Ogulina, Jure Turković, održao je u srijedu radni sastanak s predstavnikom Razvojne banke Vijeća  Europe, Antonom Spirenburgom, voditeljem jedinice za provedbu projekata u Hrvatskim vodama, Marijanom Babićem te Draženom Budišićem i Davorkom Stepinac  ing. u Jedinici za provedbu projekata i s Vladimirom Turkovićem voditeljem projekta Ogulin, također iz Hrvatskih voda. Sastanku su nazočili i zamjenik gradonačelnika Željko Stipetić te direktor Vodovoda i kanalizacije, Zdravko Paušić.
Tema sastanka bilo je financiranje projekta Retencije Ogulin.
Nakon uvodnog govora gradonačelnik Jure Turković upoznao je sve prisutne s aktivnostima koje će uslijediti u narednim mjesecima. Po njegovim riječima, do kraja svibnja biti će kompletirana projektna dokumentacija, te riješeni imovinsko pravni odnosi. Ako sve bude po planu, u lipnju ove godine u Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja biti će predana dokumentacija nužna za izdavanje građevinske dozvole.
Naime, nositelj projekta su Hrvatske vode koje planiraju 85% potrebnih novčanih sredstava povući iz Fonda, a za preostalih 15% trebaju, između ostaloga, međunarodni zajam.
Tim je povodom Anton Spirenburg, predstavnik Razvojne banke Vijeća Europe i došao u Ogulin. Gradonačelniku Turkoviću i predstavnicima Hrvatskih voda postavljao je konkretna pitanja kako bi si što bolje predočio projekt Retencije čija je izgradnja Ogulinu i njegovim stanovnicima prijeko potrebna. A što je gradonačelnik naglašavao za čitavo vrijeme sastanka.
Obzirom da je Spirenburgovo područje i zaštita okoliša, naglasak je stavio na to područje. Želja mu je osigurati sve mjere zaštite okoliša za vrijeme izgradnje, ali i poslije.
Nakon razgovora u uredu, na prijedlog gradonačelnika svi su se uputili na teren. Obišli su Turkoviće, Brestovac, Mirić Selo te lokaciju buduće Retencije, Jurin jaz. Sastanak je završio iznimnim zadovoljstvom predstavnika Razvojne banke Vijeća  Europe koji je na sva postavljena pitanja dobio odgovore, što nam daje razloga nadati se da će Retencija Ogulin biti jedan od 25 projekata koji će sufinancirati.
Pročitano 1473 puta