Srijeda, 15 Ožujak 2017

Prikupljene čepove od sada možete odložiti u kantu postavljenu u centru grada

Napisao/la 
Pred dvije godine, točnije 24. siječnja 2013. godine, osnovana je Udruga Perunika Ogulin. Od tada do danas, njihovi članovi vrijedno uređuju javne površine, organiziraju odlaske na sajmove cvijeća, sudjeluju u proslavi rođendana Grada Ogulina ali se nesebično uključuju i u humanitarne akcije.
Jedna od njih je i prikupljanje plastičnih čepova, čijom prodajom pomažu djeci i njihovim roditeljima pri liječenju leukemije i limfoma. Ove su godine, uz pomoć mnogobrojnih humanitaraca, prikupili 50 kg plastičnih čepova, a nadaju se da će prikupiti još višestruko više. Kako bi svima omogućili sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji, uz pomoć Stambenog komunalnog gospodarstva, ispod trokatnice na semaforima postavili su kantu u koju svi građani mogu odložiti prikupljene čepove.
Podsjećamo, dobrodošli su svi čepovi, poput onih s plastičnih boca, deterdženata, omekšivača, pasti za zube… Sve prikupljene čepove, kao i prethodnu turu, odvesti će uz pomoć Grada Ogulina i tvrtke Vodovod i kanalizacije, u Čakovec gdje se otkupljuju.
Pročitano 929 puta