Utorak, 18 Travanj 2017

Besplatno provjerite tehničku ispravnost svojih motocikala i mopeda

Napisao/la 
U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, organizira se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017".
Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

Akcija će se provoditi do 22. travnja 2017. godine u svim stanicama za tehnički pregled, a ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača da provjere tehničke ispravnosti mopeda i motocikala kako bi sigurno sudjelovali u prometu tj. izbjegli prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.
Pregledi su u potpunosti dragovoljni i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati.

Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.
U spomenutom razdoblju policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.
Pročitano 346 puta