Subota, 13 Svibanj 2017

Odlični rezultati sa Županijske smotre učeničkih zadruga: UZ "Regoč" OŠ IBM i ove će godine na državnu smotru

Napisao/la  Mihaela Milanović Poljak / Foto: tv4r.karlovac i os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
Učenička zadruga „Regoč“ OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin i učenička zadruga "Ča veliki, ča mali" OŠ Josipdol, koja djeluje u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama, bile su dvije zadruge s ogulinskog područja predstavljene na Županijskoj smotri učeničkih zadruga koja se u petak 12. svibnja, održala u OŠ Slave Raškaj u Ozlju. Na smotri se predstavilo 15 zadruga iz Karlovačke županije, 13 iz osnovnih te 2 iz srednjih škola.

Učenici i voditelji zadruge "Ča veliki, ča mali", zahvaljujući svojim suvenirima, ručno rađenima od drveta breze, zauzeli su 4. mjesto. Ovaj sjajan rezultat, učenicima te voditeljicama Maji Stošić, Viktoriji Pribanić i Snježani Brozinić, biti će dodatni poticaj za rad kako bi se i dalje uspješno predstavljali na smotrama.

Svojim "Suvenirima grada Ogulina" UZ „Regoč“ zauzela je visoko 3. mjesto. Magnete, privjeske u obliku Tintilinića i Regoča te šalice s motivom Kleka, u keramici su, uz veliku pomoć učenika, izradile voditeljice zadruge, Ivana Stipetić i Adriana Vukelja. Kako doznajemo, u izradi su sudjelovali i svi pomoćnici u nastavi, pripravnici i ostale učiteljice. Na taj način OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin nastavila je širiti brend i prepoznatljivost slavne spisateljice po kojoj njihova škola nosi ime.
Prva tri sudionika, a među njima je UZ „Regoč“ već treću godinu za redom,  upućuju se na državnu smotru koja ce se na jesen održati u Zadru.
Pročitano 948 puta