Četvrtak, 18 Svibanj 2017

Učenici OTŠ Ogulin i POŠ Ogulin pokrenuli eko projekt „Hotel za solitarne pčele“

Napisao/la 
Čovjek je narušio biološku ravnotežu, uništio biološku raznolikost, onečistio okoliš te utjecao na smanjenje broja korisnih pčela u prirodi. Sve je manji broj drvenih kuća gdje su solitarne pčele nalazile svoje stanište, a primjena novih građevinskih materijala ozbiljno ugrožavaju opstanak spomenutih vrsta.
Tome na kraj odlučili su stati učenici Obrtničke i tehničke škole Ogulin koji su uz pomoć svog glavnog partnera, Prve osnovne škole Ogulin, pokrenuli eko projekt „Hotel za solitarne pčele“.
Ovim povodom u školskom vrtu POŠ Ogulin, u četvrtak 18. svibnja, učenici obiju škola sa svojim su mentorima Davidom Fabijanom, Dijanom Franjović i Marinom Kirasić, izradili 15 kućica za pčele i spomenuti hotel.
O kakvim je pčelama riječ te hoće li narušiti sigurnost djece, za Radio Ogulin objasnio je voditelj projekta David Fabijan:Zanimalo nas je i koja je funkcija solitarnih pčela čije će kućice i hotel trajno ostati postvljene u školskom vrtu POŠ Ogulin:Da je riječ o hvale vrijednom projektu na kojem su rado prihvatili partnerstvo, potvrdio nam je ravnatelj POŠ, Zvonko Ranogajec:

Pročitano 1601 puta