Tina Trivanović

Tina Trivanović


Notice: Undefined property: JObject::$description in /home/radioog/public_html/templates/tx_zenith_ii/html/com_k2/user.php on line 59
Vjerujemo kako vam je već poznato da će se u Ogulinu 10. ožujka održati izvanredni izbori za članove Gradskog vijeća Grada Ogulina. Tako će Gradsko izborno povjerenstvo Grada Ogulina za ovjeru očitovanja o prihvaćanju kandidature i predaju kandidacijskih lista raditi još samo sutra, 21. veljače, od 8 do 24 sata u prostorijama ogulinskog Općinskog suda, na adresi Bernardina Frankopana 1.
Potvrde o podatcima iz kaznene evidencije mogu se podignuti, također, još samo sutra od 7,00 – 15,00 sati u Općinskom sudu Ogulin.

Ujedno, podsjećamo i sve birače da sve do srijede, 27. veljače, mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka u Registru birača, u Matičnom uredu Ogulin, i to radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. Birači koji prilikom dolaska na birališta 10. ožujka utvrde da nisu upisani u izvatke iz Popisa birača, mogu na dan glasovanja dobiti potvrdu za glasovanje u Matičnom uredu Ogulin.
Zagreb je u svibnju trebao biti domaćin velikog sajma Central European Tourism Summit Zagreb (CETS). Sajam je najavljivan kao prva veća poslovna i turistička burza "B2B" u našoj zemlji i srednjoj Europi, a prvotno se trebao održati još u prosincu prošle godine. Ovu jedinstvenu priliku prepoznale su Hrvatska turistička zajednica i TZ Grada Zagreba, pa su organizatorima, još prošle godine, pružile logističku podršku.

Međutim mediji ovih dana pišu kako su organizatori prevarili sve zainteresirane izlagače, turističke agencije i sponzore među kojima su se našli Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, te neke županijske turističke zajednice.
Kako pišu mediji, organizatori, britanski bračni par s tvrtkom iz španjolske Malage, su nestali s 45 tisuća eura, a nestala je i web-stranica sajma.

Doznajemo da su se na popisu oštećenih našle ustanove iz Karlovačke županije. Naime, novac za sudjelovanje i zajedničku prezentaciju uplatili su i karlovačka Aquatika, Baraćeve špilje iz Rakovice i ogulinska Ivanina kuća bajke, a radi se o iznosu od 750 eura za jedan štand.

Što su očekivali od zajedničkog nastupa na ovom međunarodnom sajmu, doznajemo od ravnateljice Centra Ivanina kuća bajke Ankice Puškarić:Prema nekim informacijama sajam bi se ipak mogao održati, ali za sada nema nikakvih konkretnih informacija. Ravnateljica dodaje kako se nada da će barem dobiti povrat uplaćenih sredstava, te da će nadležne institucije rasvijetliti cijeli slučaj.
Na prijevremene izbore za Gradsko vijeće Grada Ogulina, koji će se održati 10. ožujka, HDZ, HSP, HSLS i HSU izaći će zajedno s koalicijskom listom, doznajemo iz priopćenja kojeg smo primili od gradske organizacije HDZ-a.
Sporazum su potpisali predsjednici stranaka Tomislav Lipošćak (HDZ), Krunoslav Salopek (HSP), Mladen Mihaljević (HSU) i Vladimir Sabljak (HSLS). Naglasili su kako im je prije svega cilj zaustaviti podjele koje su obilježile posljednju godinu u našem gradu te dovršiti sve one projekte koje su ostavili iza sebe, a trenutna ih je vlast naslijedila.
Ponedjeljak, 18 Veljača 2019

Radovi u vrtiću ušli u završnu fazu

Naša radijska ekipa posjetila je ogulinski Dječji vrtić "Bistrac" kako bi iz prve ruke doznala u kojoj su fazi trenutno radovi u nadograđenom dijelu vrtića?! Dočekala nas je ravnateljica Ivanka Turković koja nas je provela kroz nadograđeni dio. Tom prigodom sa ravnateljicom smo snimili kraći razgovor, kojeg ste imali priliku poslušati u cijelosti danas u našoj Temi dana.

Između ostalog, tako smo doznali da su radovi ušli u završnu fazu, te da su preostali sitni detalji koje je nužno dovršiti.

Ravnateljica Turković je, pritom, istakla:Inače, zahvaljujući nadograđenom dijelu, vrtić će se proširiti za 400m2 novog prostora, a što će se sve u tom prostoru nalaziti pojašnjava Ivanka Turković u nastavku:Ovom prigodom ravnateljica se osvrnula i na rad produljenog boravka u Dječjem vrtiću "BistracRavnateljica podsjeća da su za rad produljenog boravka osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda, te da njima nije predviđena mogućnost ponude ove usluge roditeljima i građanima koji nisu postojeći korisnici usluga ogulinskog dječjeg vrtića.
Ove nedjelje, u emisiji "Oči u oči", ugostili smo povjerenicu Vlade RH za poslove Gradskog vijeća Grada Ogulina Marinu Kolaković. Razgovor je donio odgovore na brojna pitanja, ali i osvrt na surdnju sa gradskom vlasti na čelu sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem. Između ostalog, dotakli smo se i privremenog financiranja Grada Ogulina, koje je na snazi do kraja ožujka. Reprizu emisije možete poslušati u programu našeg radija od 15 sati i 30 minuta.
Kako doznajemo iz gradske uprave, u cilju povećanja poljoprivrednih površina pod organiziranim navodnjavanjem, provodi se Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem. Županijska skupština Karlovačke županije usvojila je Plan navodnjavanja Karlovačke županije, čime su stvoreni uvjeti za izradu projektne dokumentacije onih područja koja imaju pogodna tla, lako dostupnu i kvalitetnu vodu i čiji su korisnici iskazali interes. Plan navodnjavanja karlovačke županije nalazi se ovdje.
 
"Stoga, pozivamo građane Grada Ogulina, koji su zainteresirani za navodnjavanje poljoprivrednih parcela, da se osobno jave u gradsku upravu, u sobu 33, ili dostave na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. iskaz interesa za uvođenje javnih sustava navodnjavanja na području Grada Ogulina, kao i anketu, te potvrdu interesa krajnjih korisnika javnog sustava navodnjavanja" – poručili su iz gradske uprave.
 
Rok za dostavu iskaza interesa i ankete je, najkasnije, do 05. ožujka 2019. godine.
Tekst poziva iskaza interesa za navodnjavanje poljoprivrednih površina na području Grada Ogulina, kao i svu potrebnu dokumentaciju možete pronaći na web stranici Grada Ogulina.
Srijeda, 13 Veljača 2019

Kap koja je prelila čašu

Djelatnici Zavičajnog muzeja Ogulin reagirali su na nemili, ali sve učestaliji problem koji uzima sve više maha u našoj sredini. Naime, kako navode, sve češće su svjedoci devastacijama i nepoštivanju Starog grada Ogulina, najstarijeg objekta u našem gradu i zaštićenog spomenika koji je temelj povijesti, kulture i baštine ogulinskog kraja i lokalnog identiteta.

Što je bila kap koja je prelila čašu doznajemo od privremene ravnateljice Zavičajnog muzeja, Ane Krznarić:Ana Krznarić nam je otkrila i čemu su sve, na žalost, imali priliku svjedočiti u dvorištu Frankopanske kule:O svim navedenim incidentima, koji su se dogodili tijekom prošle godine, djelatnici muzeja izvjestili su djelatnike PP Ogulin, koji su potom intenzivirali ophodnje u ovom dijelu grada. Zanimalo nas je kako spriječiti ovaj problem, na što Ana Krznarić nudi slijedeći odgovor:Ana Krznarić uputila je slijedeći apel svim sugrađanima, a posebno onima koji razmišljaju o ovakvim i sličnim "nestašlucima" u budućnosti:

Srijeda, 13 Veljača 2019

Svjetski je dan radija

Upravo danas obilježavamo Svjetski dan radija. Spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je porukom "Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta", počeo emitiranje 13. veljače 1946.

Iako je prva svjetska radiopostaja u Pittsburghu počela redovito emitirati još daleke 1920., a Radio Zagreb već 1926., Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine.

Unatoč rasprostranjenosti novih internetskih komunikacijskih platformi, radio još uvijek dopire do najšire publike i slušateljstva.

Ovogodišnja je tema Svjetskoga dana radija „Dijalog, tolerancija i mir". Taj je moto zapravo definicija onoga što radiopostaje i rade, a to je informiranje, educiranje i povezivanje slušatelja, te poticanje na pozitivan dijalog između različitih strana i okruženja.

Podsjećamo, naš i vaš, Radio Ogulin započeo je s radom 4. travnja 1965. godine kao jedna od prvih radijskih postaja u Hrvatskoj. To znači da ćemo uskoro proslaviti 54. rođendan, a nadamo se da ćemo vas uveseljavati i informirati barem još toliko.
Danas se diljem svijeta obilježava Svjetski dan bolesnika. Utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II, 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika, te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Svjetski dan bolesnika obilježile su učenice koje se u ogulinskoj Obrtničkoj i tehničkoj školi obrazuju za zanimanje frizer posjetivši korisnike Doma za starije i nemoćne biskup „Srećko Badurina“ u Ogulinu. Tako su učenice Magdalena Rajković, Zorana Tatalović, Maja Vučić, Ivana Sertić, Katarina Rumenović, Lorena Bunjevčević, Mira Šebalj i Matea Gašparović, u pratnji nastavnika Tomislava Rendulića, vjeroučiteljice Vesne Žilić Vrbanić i knjižničarke Ive Brajdić, štićenike Doma razveselile besplatnim šišanjem.

Inače, učenice ove škole obilježile su i Međunarodni dan života, koji se prema odluci Hrvatske biskupske konferencije obilježava svake prve nedjelje u veljači, a podsjeća nas kako bismo trebali razmisliti o odgovornosti prema vlastitom životu i životu drugih te kako što bolje i kvalitetnije živjeti.
Prigodom ovog Međunarodnog dana učenice su posjetile rodilje na odjelu rodilišta ogulinske bolnice. Rodilište su posjetile učenice Doris Prebežić i Lorena Blašković u pratnji vjeroučiteljice Vesne Žilić Vrbanić i knjižničarke Ive Brajdić.Vrijeme su iskoristili za druženje u ugodnom društvu, a mladim majkama uručili su i prigodne poklone. Imali su priliku vidjeti i njihove bebe – jednog dječaka i dvije djevojčice.
Četvrtak, 07 Veljača 2019

Domitrović: "Ponosni smo na vas!"

Nedavno je u Zagrebu održana dodjela nagrada "Ponos Hrvatske". Tako je petnaestero dobitnika iz cijele zemlje nagrađeno za dobrotu, hrabrost i poštenje. Među nagrađenima se našla i ogulinska obitelj Bulić.

Podsjećamo, Ankica i Rade Bulić vrijedno priznanje "Ponos Hrvatske" zaslužili su zahvaljujući činjenici da su prije 18 godina udomili troje djece i to u trenutku kada su oboje bili nezaposleni, a već su imali svoje dvoje odrasle djece. Radilo se o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koju su primili u svoj skromni dom i podigli ih na noge.

Tim je povodom gradonačelnik Dalibor Domitrović, sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonjom i Danielom Vukeljom, upriličio prijam za Ankicu i Radu Bulić. Prijam je protekao u neformalnom razgovoru, tijekom kojeg su Ankica i Rade sa čelnim ljudima grada, bez zadrške, podijelili svoju obiteljsku i životnu priču. Priča je zaintrigirala gradske čelnike koji su je sa velikim zanimanjem saslušali, a potom su im uručili prigodan poklon u znak poštovanja i zahvalnosti.

Tijekom druženja mogle su se čuti samo riječi hvale za ovu ogulinsku obitelj, a, između ostalog, gradonačelnik Dalibor Domitrović je istakao:Podsjećamo vas kako ćemo u našem nedjeljnom programu, u emisiji "Oči u oči", ugostiti upravo Ankicu Bulić, ali i Stjepana Kirasića iz Josipdola koji je također dobitnik priznanja "Ponos Hrvatske". Emisija počinje u 9 sati.
Stranica 1 od 16