Tina Trivanović

Tina Trivanović

Predsjednik Marinko Herman sazvao je za ponedjeljak, 17. lipnja, 4. sjednicu Gradskog vijeća Grada Ogulina.

Predloženi dnevni red sastoji se od 22 točke, a ovaj put sjednica neće započeti Aktualnim satom. Naime, prva točka dnevnog reda donosi Izvješće o radu Policijske postaje Ogulin za 2018. godinu, a potom će vijećnici raspravljati o Prijedlogu Procjene rizika od velikih nesreća za Grad Ogulin. Tek nakon ove prve dvije točke uslijediti će Aktualni sat, a potom i izvješća o radu gradskih tvrtki i ustanova. Među ostalima, izvješća o radu za 2018. godinu podnjet će direktori Poduzetničke zone, Stambeno komunalnog gospodrastva, Vodovoda i kanalizacije, Radio Ogulina, itd.. Rasprave će biti i o Izvješću o rezultatima poslovanja poduzetnika s područja Grada Ogulina u 2017. godini.

Početak je zakazan za 9 sati, a tijek sijednice i ovaj put pratite uživo u našem programu.
Grad Ogulin, točnije tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo, bogatije je za mobilno reciklažno dvoršte. Naime, u četvrtak prijepodne je izvršena primopredaja mobilnog reciklažnog dvorišta. Primopredaji su nazočili graonačelnik Dalibor Domitrović, njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, načelnik Općine Plaški Pero Damjanović i njegov zamjenik Ivan Šego, te prokuristica SKG-a Sanja Tomić.

Mobilno reciklažno dvorište je kupljeno od tvrtke Tehnix za potrebe zbrinjavanja razvrstanog otpada na području Grada Ogulina i Općine Plaški.
Ključeve je gradonačelniku Domitroviću i načelniku Damjanoviću uručio predstavnik ove tvrtke, a potom je upriličena kraća tiskovna konferencija.

Nazočnim novinarima prvi se obratio ogulinski gradonačelnik, istakavši kako je ovo još jedan veliki korak u zbrinjavanju otpada nakon čega će uslijediti izgradnja fiksnog reciklažnog dvorišta. U nastavku je gradonačelnik istakao:Veliki je ovo iskorak za Općinu Plaški, a načelnik Pero Damjanović kaže:Zadovoljstvo nije krila niti prokuristica ogulinskog Stambeno komunalnog gospodarstva Sanja Tomić. U svom obraćanju novinarima je poručila:Sanja Tomić je zaključno pojasnila način na koji će se novo mobilno reciklažno dvorište koristiti:

Grad Ogulin je, krajem svibnja, raspisao Javne pozive za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi, zatim iz područja socijalne skrbi, udruga proisteklih iz Domovinkog rata, te za sportske udruge. Putem prijava na ove javne pozive, udruge sa područja Grada Ogulina mogu osigurati financijska sredstva iz proračuna za organizaciju i provedbu projekata, programa i manifestacija od interesa za Grad Ogulin.

Iz ovogodišnjeg proračuna osigurano je nešto više od 1.500.000,00 kuna za ogulinske udruge. Zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja osvrnuo se na činjenicu da se, uslijed političke krize koja nas je nedavno zadesila, već dobrano kasni sa provođenjem ova tri Javna poziva, pritom rekavši:Što predstavnici udruga trebaju učiniti da bi došli do proračunskih sredstava, pojašnjava u nastavku zamjenik gradonačelnika:Zainteresirane udruge svoje prijedloge projekata, programa i manifestacija mogu prijaviti najkasnije do ponedjeljka, 24. lipnja. Na naš upit kakva je daljnja procedura i kada će biti poznati rezultati javnih poziva, Daniel Vukelja odgovara:Prijave se na propisanim obrascima, koji su zajedno s uputama za prijavitelje dostupni na web stranicama Grada Ogulina (www.ogulin.hr), šalju ili neposredno predaju u zatvorenoj omotnici na slijedeću adresu: GRAD OGULIN, Stručna služba Grada Ogulina, Bernardina Frankopana 11 uz naznaku „Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2019. godinu – ne otvaraj“.
Sportske uduge svoje projektne prijedloge dostavljaju u Sportsku zajednicu Grada Ogulina.
Za 114 učenika, 23 mentora, te 5 ravnatelja ogulinskih osnovnih i srednjih škola, ali i ogulinskog učeničkog doma, gradonačelnik Dalibor Domitrović upriličio je prijam. Na taj način odao im je priznanje i zahvalu za njihovo sudjelovanje na državnim natjecanjima i smotrama tijekom školske godine 2018./2019.. Prijam je održan u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a nazočili su mu i zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik je istakao da je izrazito ponosan na uspjehe koje su ostvarili na državnim natjecanjima i smotrama, a posebno ga je obradovala činjenica da se radi o rezultatima koji su postignuti na različitim područjima, od prirodnih i društvenih znanosti do sporta i umjetnosti. Važno je napomenuti da je ovo bio prvi prijam ove naravi na kojem je okupljen ovolik broj učenika, a sve zahvaljujući njihovim postignućima.

Gradonačenik Domitrović je naglasio kako su prezentirani rezultati odraz predanog truda i zalaganja tijekom nastavne godine, a posebno je riječi zahvale uputio mentorima koji su itekako zaslužni za postignuća svojih učenika i u konačnici škola. Učenicima i mentorima je ovom prigodom uručio skromne poklone i priznanja za sudjelovanje na natjecanjima, te promicanje znanja i ugleda Grada Ogulina.

Izrazio je nadu da će i naredne školske godine biti nastavljen ovakav kontinuitet, te zaključno poručio: "Ponos ste našeg grada, a nadam se da se vidimo i dogodine u istom, ako ne i većem broju!".
Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019

Okončan je 14. Ogulinski festival bajke

Završila su tri najbajkovitija dana u godini u kojima smo uživali svi, a ne samo najmlađi. Predstavom Japodi, u izvedbi sudionika projekta Glas mladih Ogulina u umjetnosti i kulturi, kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Ogulin, okončano je 14. izdanje Ogulinskog festivala bajke.

Tijekom festivala izvedeno je oko 20 predstava, mališani su uživali u čitavom nizu radionica, od onih koje su potpuno moderne – robotike, do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično. Bilo je i sportskih sadržaja poput Ciklobajke, turnira u rukometu i tenisu, a mnogi su se okušali i u Kangoo jumpu. Ne smijemo zaboraviti ni pripovjedanje za koje su bile zadužene Jasna Held, Katharina Erica Ritter i Nathalie Bondoux. U nedjelju je održana i izložba malih životinja, a brojni mališani su tijekom sva tri dana uživali u vožnji vlakićem Bubi. Ove godine organizatori su se potrudili da se trajanje festivala produži do kasnih večernjih sati, pa su tako posjetitelji imali priliku na sceni Regoč uživati u vatrenim performansima.

Ogulinci, ali i posjetitelji iz svih krajeva zemlje uživali su u doista bogatom programu festivala na 7 festivalskih scena. Teško je pretpostaviti koliko je ljudi tijekom vikenda posjetilo naš grad, a iz Turističkog ureda Grada Ogulina doznali smo da slobodnog smještaja na području grada gotovo nije ni bilo. I ove godine je Karlekom u naš grad stiglo mnoštvo posjetitelja sa zagrebačkog i riječkog područja.

Teško je u nekoliko rečenica opisati sve ono što nam je pružio 14. Ogulinski festival bajke, ali u jedno smo sigurni – svi smo užvali! Kako doznajemo već postoje ideje i ubrzo će početi pripreme za, jubilarno, 15. izdanje jednog od najljepših dječjih festivala u Hrvatskoj.
U našoj nedjeljnoj emisiji "Oči u oči" ugostili smo zamjenika predsjednika županijske Skupštine Karlovačke županije i predsjednika ŽO SDP-a Karlovačke županije Ivana Vukovića. Razgovor je donio odgovore na brojna pitanja i teme iz političkog života Karlovačke županije, a dio emisije posvetili smo i stanju unutar SDP-a na županijskoj i nacionanoj razini.
Ukoliko niste bili u prilici poslušati emisiju ovog jutra možete to učiniti u repriznom terminu, danas, od 15 sati i 30 minuta.
Nedjelja, 09 Lipanj 2019

Još danas uživamo u 14. OGFB-u

Dva dana prebogata sadržajima i dječjim osmjesima su iza nas. 14. izdanje Ogulinskog festivala bajke donijelo je Ogulincima i posjetiteljima iz drguih dijelova zemlje pregršt radionica, predstava, animacija, ali i sportskih sadržaja. Ove godine pomilovalo nas je i vrijeme, pa smo mogli neometano uživati u gotovo svakom kutku grada na ukupno 7 festivanlskih scena. Ogulinski festival bajke ove godine donio nam je i nešto doista novo: Kangoo Jump. Članice udruge Outfit iz Karlovca prezentirale su ovaj sport, obilazeći grad u kangoo jump cipelama, a pridružili su im se, tijekom dana, i brojni zainteresirani posjetitelji. Naša Ogulinka Marija Dragičević Matuzić obećala je jedinstven doživljaj, a obećanje je i ispunila.

Održana je i Ciklobajka u organizaciji Biciklističkog kluba Babaroge, do jezera Bukovnik i Sabljaci, pa natrag. Iznenađenje je bio i Bibliobus koji je stigao na parkiralište.
Nedjelja je posljednji dan i prilika za uživanje u brojnim programskim sardžajima, a jedan od njih je i tradicionalni rukometni turnir Tintilinić kojeg organizira RK Ogulin. Iskoristite današnji festivalski dan i pronađite za sebe ponešto.
U nazočnosti gostiju i uzvanika, ali i brojnih mališana, svečanim programom, otvoren je 14. Ogulinski festival bajke. Na sceni Regoč probuđena je bajka, a riječi dobrodošlice okupljenima je uputila direktorica Turističke zajednice Grada Ogulina Sonja Drašković Dedić.

Svečanost otvorenja pratila je izaslanica ministrice kulture Marija Rubić, koja je u svom pozdravnom govoru, između ostalog, istakla:Publiku je pozdravio i izaslanik župana Karlovačke županije i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak. Ovom prigodom je poručio:Gradonačelniku Daliboru Domitroviću pripala je čast da 14. Ogulinski festival bajke i službeno proglasi otvorenim. Gradonačelnik je svima poželio dobrodošlicu u grad bajki, te dodao:Program su, svojim nastupima, uveličali zbor Klinci Ogulinci i Ogulinske mažoretkinje, a svečano otvorenje vodio je Dubravko Dragičević.

Nakon otvorenja festivala, ispred hotela Frankopan, razrezana je i velika feštarska torta. Teško je u nekoliko rečenica napisati što nas sve očekuje tijekom ovog vikenda u našem gradu. Bit će radionica, predstava, koncerata, sportskih događanja, a tu su i neizostavna Ciklobajka i vlakić Bubi koji već kruži gradskim ulicama. Bogat i sadržajan program možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici TZ Grada Ogulina, te na taj način odabrati nešto po svom guštu.
Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, upriličili su prijam za mažoretkinje Društva naša djeca Ogulin, a povodom njihovog uspjeha na državnom natjecanju. Prijam je održan u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Podsjećamo, državno prvenstvo mažoretkinja održano je u svibnju u Novalji. Sa natjecanja naše mažoretkinje vratile su se sa osvojenom broncom u kategoriji formacija pom poni sa juniorima, te osvojenim srebrom u neformacijama par seniorke, koje su plesale Helena Cindrić i Paula Vučić. Od ostalih rezultata, u formaciji štap juniori mažoretkinje su osvojile 7. mjesto, a u neformacijama: par juniori Ines Španić i Patricija Stipetić 4. mjesto, solo seniorka Dajana Jančić 5. mjesto i solo juniorka Tereza Brozović 4. mjesto.
Ovo su izvrsni rezultati naših djevojaka, ukoliko imamo na umu da su na ovogodišnjoj državnoj smotri bile prijavljene 42 formacije i 22 neformacije. 

Osvrnuvši se na ostvarene rezultate i nastup na Državnoj smotri u mažoret plesu, predsjednica Društva naša djeca Ogulin Ljiljana Kaurić je gradonačelnika i zamjenike upoznala sa radom ogulinskih mažoretkinja. Zahvalila se ogulinskom gradonačelniku i Gradu Ogulinu na podršci koju su im pružili prilikom odlaska na ovu državnu smotru, ali i za podršku koju im ukazuju u realizaciji svih ostalih aktivnosti koje provodi Društvo.

Ovom prigodom gradonačelnik Domitrović pohvalio je predan trud ogulinskih mažoretkinja, napomenuvši kako će Grad Ogulin i dalje svesrdno podržavati i pratiti njihov rad. Uz želju da u budućnosti ostvare još ovakvih, ako ne i boljih rezultata, uručio im je prigodne poklone i priznanja.
Sutra će u našem gradu biti probuđena bajka. Naime, u 10 sati na festivalskim scenama počet će prve radionice u sklopu 14 . Ogulinskog festivala bajke. Od 10 sati gradskim ulicama prometovati će ponovno i vlakić Bubi. Službeno i svečano otvorenje ovogodišnjeg izdanja festivala bit će upriličeno u dvorištu Frankopanske kule, tj. na sceni "Regoč" s početkom u 11 sati.

Kako je zamišljen program otvorenja, doznajemo od umjetničkog direktora festivala Aleksandra Kovačevića:I ove godine očekuje nas bogat i raznovrstan program namijenjen djeci, ali u kojem uistinu mogu uživati i odrasli. Profesionalne i amaterske produkcije uz raznovrsne kreativne radionice, pripovijedanja bajki te sudjelovanje u popratnim sportskim aktivnostima odvijat će se na ukupno 7 festivalskih scena. Na dnevnoj bazi, tijekom trajanja festivala, bit će izvedeno od 5 do 7 predstava, a što nas još očekuje otkriva Aleksandar Kovačević:Okosnicu trodnevnog programa svakako čini pripovijedanje, disciplina koja je dugi niz godina bila pomalo zaboravljena, a Ogulinski festival bajke je prvi u Hrvatskoj stavlja u fokus. U Ogulin će tako stići najbolje hrvatske i svjetske pripovjedačice, poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. Posjetitelje festivala očekuju brojne radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od onih koje su potpuno moderne – robotike, do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično. Osim toga, festival bajke svake godine nudi i sadržaj za male sportaše u obliku rukometnog i nogometnog turnira i već svima dobro znane Ciklobajke – bajkovite biciklijade.

Trodnevni program počinje svaki dan od 10 sati. Odlična zabava je zagaranitarana, pa iskoristite priliku za uživanje u ogulinskom bajkovitom ozračju. Program festivala pronađite na web i Facebook stranici Turističke zajednice Grada Ogulina, ali i ovdje.
Stranica 1 od 26