Tina Trivanović

Tina Trivanović

Gradonačelnik Dalibor Domitrović upriličio je prijam za mažoretkinje ogulinskog Društva Naša djeca.
Prijam je organiziran po povratku s turneje po Sjevernoj Mekedoniji, tijekom koje su mažoretkinje sudjelovale na Međunarodnom folklornom festivalu, pod nazivom "Kostoski International Festivals", u Ohridu, od 12. do 16. kolovoza ove godine.
Gradonačelnik je ovom prigodom zahvalio mažoretkinjama što su pokazale veliki entuzijazam i želju da, uz puno rada i truda, promoviraju svoj grad.

Festival je započeo 13. kolovoza, mimohodom središnjim ulicama Ohrida, a nastavljen je na pozornici u blizini Ohridskog jezera. Ogulinske mažoretkinje, kadetskog i juniorskog sastava, predstavile su se mnogobrojnoj publici i turistima sa četiri plesne koreografije sa štapom i pomponima te su bile nagrađene velikim pljeskom i ovacijama.
Uz naše mažoretkinje, na festivalu su se predstavile i mažoretkinje otoka Krka i Daruvarske mažoretkinje, te folklorne skupine iz Rumunjske i Hrvatske sa puhačkim orkestrima.
Osim službenog nastupa, mažoretkinje su imale slobodnog vremena i za obilazak prirodnih ljepota Ohrida, tako da su, u organizaciji domaćina, obišle najznačajnije povijesne i kulturne znamenitosti grada. Nije izostalo ni nezaobilazno šopingiranje, kao ni krstarenje brodom i kupanje u samom Ohridskom jezeru.

Prepune lijepih utisaka, mažoretkinje po povratku kući nastavljaju s redovnim treninzima, a u planu im je gostovanje na smotrama u Bakru i Rovinju, te pripreme za tradicionalnu manifestaciju Večer mažoret plesa.

Riječi zahvale mažoretkinje su uputile svojim sponzorima, koji su im pomogli u organizaciji puta, a među njima su Grad Ogulin, te Turistička zajednica Grada Ogulina.
Srijeda, 21 Kolovoz 2019

Obilježili Međunarodni dan mladih

Ove srijede aktivni su bili članovi Savjeta mladih Grada Ogulina. Dijeleći, na trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta, prolaznicima balone s porukama, obilježili su Međunarodni dan mladih. Inače, ovaj dan obilježava se svake godine 12. kolovoza. Na taj je dan 1999. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se ovaj dan proglasi Međunarodnim danom mladih.
Tema za obilježavanje Međunarodnog dana mladih svake je godine drugačija, a ove godine bila je “Transformiranje obrazovanja”.
Podsjećamo, prvotna namjera članova Savjeta bila je obilježiti ovaj dan još prošle srijede, ali im to vremenske prilike nisu dopustile.

Vrijedni članovi Savjeta mladih već za ovu subotu pripremaju još jednu poslasticu za mlade, ali i sve ostale generacije. Kako doznajemo, bit će sadržaja rekreativnog karaktera, te odlične glazbe. Lokacija će biti jezero Sabljaci, a što nas očekuje poslušajte u narednim danima u našem programu.
Okončane su prijave za ovogodišnje izdanje Formula driver utrke – memorijal Ivica Kišosondi, a uskoro će HAKS objaviti liste prijavljenih natjecatelja koji će se okupiti na stazi Klek.
Naime, 24. i 25. kolovoza, Ogulin će biti domaćin ove najpopularnije discipline hrvatskog auto sporta. Pripreme za utrku u ogulinskom AK Klek traju već mjesecima, a posljednjih tjedana one su se intenzivirale. Velik trud uložen je u uređenje i pripremu staze, a posebna pažnja usmjerana je na sigurnost, kako samih vozača, tako i publike željne užitka u oktanskom sportu. Staza za utrku ove je godine za 1,5 km duža no lani, pa sada njena ukupna dužina iznosi 4,5 kilometara.

Kako doznajemo, u subotu će, u 15 sati, na Bazi početi verifikacije i tehnički pregled vozila, a za 19 sati i 30 minuta zakazan je početak koncerta grupe Soundsource. Na Bazi će biti postavljen i šank sa pićem i jelom, koji će raditi u subotu od 17 sati.

Organizatori i ove godine pripremaju brojna iznenađenja za sve goste i posjetitelje. Predsjednik AK Klek Ogulin, Bojan Višnjić otkriva tek neke detalje:Vrijedni članovi AK Klek i ovaj put su napravili majice sa posebnim logom utrke, ne samo za odrasle, već i za djecu, a moći će se nabaviti tijekom vikenda.

Nedjelja je je rezervirana za samu utrku, a na snazi će biti i posebna regulacija prometa. Detalje doznajemo od Bojana Višnjića u nastavku:Formula driver utrka pokazala se kao izvrstan turistički potencijal i promotor našeg kraja, a tijekom održavanja prošlogodišnje utrke smještajni kapaciteti su bili popunjeni.

I ove godine traži se krevet više, a, gostujući u našem programu, Bojan Višnjić uputio je poseban poziv ogulinskim privatnim iznajmljivačima:Prema svemu sudeći, vikend pred nama, osim uživanja u oktanskom sportu, donosi i brojna iznenađenja. Na nama je samo da odemo na stazu Klek i uživamo.
Slijedeći vikend Ogulin će biti u znaku automobilizma. Naime, 24. i 25. kolovoza na stazi Klek održat će se Formula driver race utrka - memorijal Ivica Kišosondi. Što nam pripremaju organizatori, imali ste priliku čuti jutros u našoj emisiji "Oči u oči". Ugostili smo predsjednika AK Klek Ogulin, Bojana Višnjića, a reprizu emisije možete poslušati danas od 15 sati i 30 minuta.
U četvrtak je gradsku upravu posjetila kineska delegacija iz grada Hangzhou, a s ciljem uspostave prijateljskih odnosa s gradom Ogulinom, te suradnje na kulturnom, gospodarskom i sportskom polju.

Inače, Hangzhou je industrijski grad na istoku Kine, smješten u istoimenom zaljevu. U urbanom središtu živi 4,8 milijuna stanovnika, a s okolicom grad ima preko 9 milijuna stanovnika. Zadnjih tisuću godina se svrstava među gospodarski razvijenije regije Kine, a posebno se brzo počeo razvijati od '90.-tih godina prošlog stoljeća, najviše zahvaljujući razvoju tehnološkog i financijskog sektora. Danas mnogi tehnološki divovi, kao što je, primjerice, tvrtka Alibaba, u njemu imaju svoje sjedište. Osim tehnologije i financija grad je poznat po razvijenoj medicini, farmaciji, industriji teške opreme i automobilskih komponenti, kućanskih uređaja i elektronike, telekomunikacija, kemijskoj industriji, biotehnologiji, a stoljećima je poznat po kvaliteti svile i posebnoj vrsti čaja koji raste na tom području.

Posjetitelje su najviše dojmili Klek, Đulin ponor, jezero Sabljaci i općenito prirodne ljepote ogulinskog kraja. Najviše interesa su pokazali za suradnju na području turizma, pa su zatražili da se njihovom turističkom uredu dostave naši promotivni materijali. Nakon Ogulina, delegacija je nastavila put prema Plitvičkim jezerima.
Gradonačelnik Dalibor Domitrović u srijedu je donesao odluku o raspodjeli sredstava proračuna Grada Ogulina, a na temelju Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2019. godinu. Istog dana donesao je i odluku o raspodjeli proračunskih sredstava po Javnom pozivu za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za tekuću godinu.

Ogulinskim udrugama koje se bave kulturom tako će biti dodijeljeno 280.000,00 kuna, dok će onima koje se bave tehničkom kulturom biti raspoređeno 40.000,00 kuna. Tako će, iz ova dva područja, Grad Ogulin ukupno financirati 23 različita projekta, programa ili manifestacije.

Osim toga, Grad Ogulin će u tekućoj godini za područje socijalne skrbi, točnije za poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi, izdvojiti 15.000,00 kuna, od predviđenih 35.000,00 kuna. Za projekte udruga proisteklih iz Domovinskog rata bit će izdvojeno 80.000,00 kuna, te 145.000,00 kuna za ostale ogulinske udruge. Iz ovog područja Grad Ogulin će financijski podržati ukupno 20 različitih projekata, programa i manifestacija udruga.

Sa svim udrugama, kojima su odobrena financijska sredstva, Grad će potpisati ugovore o financiranju programa ili projekata, kojima će se regulirati međusobni odnosi.
Postoji i mogućnost prigovora, a oni se podnose povjerenstvu za prigovor, u pisanom obliku, u roku od 8 dana od dana dostave pisane obavijesti o rezultatu prijava na javni poziv. Povjerenstvo odlučuje o prigovoru u roku 8 dana od dana primitka prigovora.

Ogulinske udruge, koje se nalaze na popisu usvojenih projektnih prijedloga, tako napokon mogu odahnuti i nastaviti svoj neometan rad. Koje udruge i za koje programe i manifestacije će dobiti proračunska sredstva, pogledajte na web stranici Grada Ogulina.
Protekli tjedan u gradskoj upravi upriličena je početna tiskovna konferecija na kojoj su prezentirane temeljne smjernice i ciljevi projekta pod nazivom "Recikliraj za bolje sutra". Radi se o zajedničkom projektu Grada Ogulina, kao nostitelja, i Općine Plaški, u ulozi sunostitelja. Projekt je u 85%-tnom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Naglasak cijelog projekta je na izobrazno-informativnim aktivnostima, a one će biti usmjerene na građane Ogulina i Plaškog.
Jedna od prvih aktivnosti na ovom projektu odrađena je u utorak u općini Plaški.

Naime, tamo je obilježen Dan zaštite prirode, prva u nizu aktivnosti projekta ''Recikliraj za bolje sutra''. Događaj je održan u suradnji sa udrugom Carpe Diem, čiji je predstavnik upoznao sudionike sa važnošću koncepta održivog gospodarenja otpadom.

Dan zaštite prirode  obilježen je u srijedu i u Ogulinu, i to u gradskom parku, gdje je za građanstvo bilo izloženo mobilno reciklažno dvorište. Bila je ovo prilika i da građani doznaju više detalja iz prve ruke o samom projektu Recikliraj za bolje sutra.

Filip Badovinac, iz karlovačke udruge Carpe diem, koja je jedan od izvođača projekta, ponudio nam je više detalja o prvoj projektnoj aktivnosti provedenoj u našem gradu:Voditelj projekta Recikliraj za bolje sutra, Igor Trbović ukratko nam je pojasnio koja je glavna namjera cijelog projekta:Uskoro ćete u našem programu imati priliku poslušati i prvu od nekoliko emisija pod nazivom "Recikliraj za bolje sutra". Emisija je jedna od aktivnosti ovog projekta, a za cilj ima educirati i informirati građane o učinkovitom gospodarenju otpadom. O terminu emitiranja emisije naknadno ćemo vas izvijestiti.
U skladu sa statutarnom odlukom Udruge, obilježen je Dan Udruge veterana 143. brigade HV Ogulin. Tom prigodom vodstvo i članovi Udruge zapalili su svijeće u sjećanje na svoje poginule suborce na Trgu hrvatskih rodoljuba i na groblju Sveti Petar prvom poginulom na ogulinskom području, rekao nam je predsjednik Udruge veterana 143. brigade HV Ogulin Milan Poljak.
Športska zajednica Grada Ogulina u ponedjeljak je objavila natječaj za davanje u zakup ugostiteljskog prostora u kuglani Klek Ogulin. Radi se o prostoru na adresi Žegar VI/3, površine 80 m2, koji služi za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Zakupac uzima u zakup ugostiteljski prostor u viđenom stanju.

Početni iznos zakupnine iznosi 45,00 kn + pdv za metar kvadratni korisne površine mjesečno. U cijenu nisu uključeni troškovi vode, struje, grijanja i drugi režijski i komunalni troškovi. Zakupac je dužan najamninu plaćati mjesečno unaprijed i to najkasnije do petog dana u mjesecu.
Ugostiteljski prostor daje se u zakup na određeno vrijeme na rok od 5 godina, uz mogućnost produljenja na daljnjih 5 godina, pod uvjetom da zakupac uredno pruža usluge i podmiruje obveze prema zakupodavcu.

Pravo na podnošenje ponude imaju fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske, te pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.
Natječaj se provodi putem zatvorenih pisanih ponuda koje se mogu podnijeti u roku 15 dana od objave natječaja, a koje je potrebno dostaviti na adresu Športska zajednica Grada Ogulina, Bolnička 9, Ogulin, s naznakom "NE OTVARAJ – natječaj za davanje u zakup ugostiteljskog prostora“.

Otvaranje i razmatranje ponuda, te odabir najpovoljnije ponude izvršit će Natječajna komisija ŠZG Ogulina nakon isteka roka za dostavu ponuda. Kriterij za odabir najpovoljnije ponude je, uz ispunjenje uvjeta natječaja, visina ponuđene zakupnine.
O rezultatima natječaja ponuditelji će biti obaviješteni u roku od 3 dana od dana izbora najpovoljnijeg ponuditelja.

Više informacija o potrebnim uvjetima i dokumentaciji za prijavu na natječaj možete dobiti u Športskoj zajednici Grada Ogulina.
Povjerenstvo Grada Ogulina za obnovu objekata spomeničke baštine objavilo je Javni oglas za prikupljanje zahtjeva zainteresiranih fizičkih i pravnih osoba za sufinanciranje radova na očuvanju i obnovi objekata na prostoru zaštićene urbanističko povijesne cjeline. Ovaj poziv upućuje se svim vlasnicima i suvlasnicima objekata koji imaju svojstvo kulturnog dobra ili se nalaze na prostoru zaštićene urbanističko povijesne cjeline Grada Ogulina da dostave svoje zahtjeve za sufinanciranjem do najviše 60% vrijednosti radova na očuvanju i obnovi spomenutih objekata.

Rok za dostavu zahtjeva je 10.09.2019. godine, a sve potrebne informacije o tome što svaki zahtjev mora sadržavati, kao i ostale upute možete pronaći na web stranici Grada Ogulina.
Zahtjevi se predaju u gradsku upravu, na adresu ulica B. Frankopana 11, Ogulin, p.p. 77 sa naznakom “za Javni oglas (spomenička renta).”

Povjerenstvo će, nakon pregleda svih zaprimljenih zahtjeva, predložiti gradonačelniku donošenje Odluke o dodjeli sredstava Proračuna za sufinanciranje očuvanja i obnove objekata zaštićene spomeničke baštine.

U roku od 15 dana, od dana donošenja Odluke o dodjeli sredstava Proračuna za sufinanciranje očuvanja i obnove objekata zaštićene spomeničke baštine, gradonačelnik će izvijestiti sve podnositelje zahtjeva o odabranim projektima za sufinanciranje.
Stranica 1 od 31