Dubravka Vuković

Dubravka Vuković


Notice: Undefined property: JObject::$description in /home/radioog/public_html/templates/tx_zenith_ii/html/com_k2/user.php on line 59
Srijeda, 06 Veljača 2019

"Ispeci, pa reci"

Večeras vas u našem programu očekuje još jedna nova, a zapravo stara emisija pod nazivom "Ispeci, pa reci". Naime, u želji da slušatelji nauče kako pravilno govoriti i pisati, ponovo ćemo surađivati sa prof. Nives Opačić, koja se već desetljećima bavi pitanjima jezične prakse. Njeni brojni kraći, ali i opsežniji tonski prilozi, koje će pripremati za Radio Ogulin, bavit će se dijagnosticiranjem raznih pogrešnih pojava u jeziku, naravno, uz upute za njihovo pravilno korištenje. Njih je moguće ponovo, nakon duže stanke, slušati u programu Radio Ogulina, u vrlo zanimljivim emisijama koje svakako preporučamo.
Prva emisija "Ispeci, pa reci" na rasporedu je večeras od 19 sati, a reprizu možete poslušati u subotu u 11 sati.
U gradskoj upravi povjerenica Vlade RH za poslove Gradskog vijeća Grada Ogulina Marina Kolaković održala je sastanak sa ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova. Sastanku su, uz gradonačelnika Dalibora Domitrovića nazočili i njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja, Daniel
Vukelja i Neven Ivošević, pročelnici i voditelji pojedinih odjela, te korisnici sredstava proračuna grada Ogulina.

Sastanak je protekao u vrlo ugodnoj atmosferi. Povjerenica Marina Kolaković na samom je početku istaknula kako dolazi sa puno razumijevanja i u najboljoj namjeri, sa željom da se projekti nastave i da neće dozvoliti da se nanese šteta gradu.
Podsjetila je da je donijela odluku o financiranju nužnih rashoda u visini od 9,2 milijuna kuna. Ova odluka stupila je na snagu 1. veljače i trebala bi trajati do 31. ožujka. Riječ je o iznosu koji je maksimalan i koji je sačinjen na temelju prošlogodišnjih rashoda u prvom kvartalu.

Istaknula je kako je upoznata sa projektima, kao što su Susret s rijekom, izgradnja novog vrtića, ulaganja u Poduzetničku zonu, izgradnja reciklažnog dvorišta, te mnoge druge, za koje vjeruje da neće biti dovedeni u pitanje.
Vjeruje da će se, nakon što Vlada donese odluku o raspisivanju izbora, proračun donijeti u svibnju ove godine.

Po završetku sastanka Marina Kolaković dala je izjavu za medije:Je li zadovoljan sastankom, rekao nam je i gradonačelnik Dalibor Domitrović:

Srijeda, 21 Veljača 2018

Prijam za Ivana Karla Bana

Ivan Karlo Ban državni je teniski prvak u kategoriji do 16 godina i prvi na rang listi Hrvatskog teniskog saveza do 16 godina, a tim ga je povodom primio gradonačelnik Dalibor Domitrović sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukeljom. Poželio mu je uspješan daljnji rad, uručivši mu tom prigodom i poklon Grada Ogulina, sa željom da se jednog dana vrati sa pobjedničkim "tanjurom"!

Evo što je tom prigodom rekao gradonačelnik Domitrović:Ivan Karlo Ban zahvalio je na poklonima, napomenuvši kako u školi imaju razumijevanja za njegova natjecanja, te se osvrnuo na ona posljednja:Pred njim je, vjerujemo, velika karijera, ako i dalje bude uporan kao do sada, i ako se osigura dovoljno financijskih sredstava za turnire. Jer, prema riječima njegova oca Ivana Bana, gotovo svi turniri održavat će se u inozemstvu i trebat će za njih veća financijska sredstva.
Trener Mario Pavić ovom je prigodom naglasio kako je to u našoj državi "normalna" pojava, jer individualni sportaši nemaju velikih potpora.
Prijamu je nazočio i predsjednik Teniskog kluba Ogulin Marijan Magdić, a gradonačelnik je i njemu i Mariu Paviću i Ivanu Banu uručio poklon kao znak zahvalnosti za ssvu pruženu pomoć našem državnom prvaku.
Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije je, prema najavama, održan  u Plaškom, u prostoru Osnovne škole  Plaški. Na kolegiju, na kojem ćsu sudjelovali i predstavnici općinske vlasti Plaškog na čelu sa načelnikom Perom Damjanovićem, vodila se rasprava   o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Plaškog.

Nakon kolegija, župan Damir Jelić i njegovi suradnici obišli su prostor škole i tom  prigodom  uručili domaćinima donaciju računalne opreme. Riječ je o donaciji rabljenih računala i pripadajuće opreme koju Županija donira školama u Plaškom, Slunju i Cetingradu. Prilikom predaje donacije, župan je  simbolično pustio u rad jedno od računala, te naglasio:Na donaciji je zahvalio ravnatelj Osnovne škole Plaški Vlatko Kulić:U nastavku je kratko predstavljen i program pomoćnika u nastavi koji se provodi u školama Karlovačke županije, pa tako i u OŠ Plaški. Učinila je to zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar:Na kraju kolegija i predaje donacije, načelnik Općine Plaški Pero Damjanović je izrazio zadovoljstvo, a "točku na i" nakon njega je stavio župan Damir Jelić. Evo štu su zaključili: