Mihaela Milanović Poljak

Mihaela Milanović Poljak

Premijer Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, posjetio je u subotu 27. svibnja Ogulin, a potom i Dugu Resu te Karlovac.
Povod ovog posjeta bio je podrška HDZ-ovoj kandidatkinji za gradonačelnika Grada Ogulina, Sanji Marković ali i kandidatima za gradonačelnike Karlovca i Duge Rese. U pratnji premijera Plenkovića, svojim dolaskom u Ogulin, Sanju Marković su osim čelnih ljudi županijskog i gradskog HDZ-a, podržali i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
Nakon druženja i razgovora sa članovima stranke, simpatizerima te građanima Ogulina i okolice, medijima se obratio premijer Plenković koji je istako veliko zadovoljstvo mogućnošću davanja potpore Sanji Marković, naglasivši da je uvjeren kako će baš kandidatkinja HDZ-a postati prva gradonačelnica Ogulina.
Po riječima predsjednika HDZ-a, program Sanje Marković jamči kvalitetan život svih Ogulinaca, a na  kraju svog obraćanja Andrej Plenković istako je i činjenicu da iz VII. izborne jedinice u kojoj se nalazi Karlovačka županija, trenutno dolazi čak 7 ministara i ministrica Vlade RH, što vidi kao rezultat povjerenja građana i uspjeh stranke ne čijem je čelu.Novinarima se obratio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je na skupu otvorenom za sve građane, javno podržao kandidatkinju HDZ-a naglasivši da je Ogulin dao nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu, a program sanje Marković, po njegovim riječima, usmjeren je upravo u cilju prepoznavanja potpore braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata.Potporu u svoje ime i ime svih žena HDZ-a, Sanji Marković pružila je i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić koja je naglasila da u Sanji Marković, na koju tvrdi da su iznimno ponosni, prepoznaje znanje, radišnost i socijalnu osjetljivost te orijentiranost prema obitelji i obiteljskim tradicijama:Obraćanje novinarima završilo je izjavom kandidatkinje Sanje Marković koja se gostima zahvalila dolaskom u Ogulin i naglasila da je HDZ uvijek bio uz Ogulin, te će po njezinim riječima tako biti i dalje, a tvrdi da će se uspješnost s nacionalne razine odraziti i na Ogulin.

Na teniskim terenima TK Zadar prošli tjedan, u subotu, nedjelju i ponedjeljak održan je teniski turnir do 18 godina pod nazivom DECATHLON CUP ZADAR 4. ranga. Na turniru su ukupno nastupila 23 juniora iz cijele Hrvatske, i to iz Zagreba, Rijeke, Splita, Dubrovnika, Poreča, Metkovića, Solina, Stobreča, Zadra i Ogulina. Ogulinac Ivan Karlo Ban kao petnaestogodišnjak ostvario je veliki uspjeh za svoj klub, TK Ogulin, osvojivši finale pojedinačno kao i finale parova sa Riječaninom Davidom Zorica.
Prva osnovna škola Ogulin prigodnim je programom obilježila Dan škole. Sve prisutne uzvanike koji su se okupili u školi, a među kojima je bilo umirovljenih djelatnika, roditelja te naravno djece, dočekao je i pozdravio ravnatelj Zvonko Ranogajec. S ponosom je istakao da je iza učenika i djelatnika POŠ Ogulin, jedna uspješna godina koja je iznjedrila odlične rezultate učenika i nastavnika, projekte, mnogobrojne humanitarne akcije, ali i promjene u organizaciji rada, obzirom da je od ove školske godine škola uvela jednosmjenski rad i produženi boravak za učenike:Već tradicionalno, proslava Dana škole bila je prilika za predstavljanje školskog lista „Klek“. Učenici i nastavnici vođeni nastavnicom hrvatskog jezika, Đurđom Špehar, koja list Klek uređuje punu 31 godinu, i  ovaj su puta pripremili ugodno štivo koje je zasigurno trajno zabilježilo ovogodišnja događanja u školi.

Ovom prigodom, najuspješnijim učenicima uručene su nagrade i priznanja škole. Nakon što su se na pozornici izredali mnogobrojni uspješni učenici, ravnatelj je pozvao i Tina Čička. Riječ je o učeniku osmog razreda koji nažalost ima tjelesnih poteškoća u razvoju, ali koji zasigurno može biti uzor mnogobrojnoj djeci bez poteškoća. Naime, Tin je otrčao sve „Slatke krosove“ koje škola organizira uoči proslave Dana škole, te je time pokazao da su ponekad volja, energija i entuzijazam dovoljni za prevladati fizičke barijere. Upravo zbog toga, ravnatelj mu je uručio maketu lava koja simbolizira njegovu hrabrost i ustrajnost. Riječ je o ideji nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture Marina Pavkovića, a koju su podržali svi djelatnici škole. Nastavnik Pavković potrudio se pronaći sponzora spremnog pomoći te besplatno izraditi maketu za ovog hrabrog i uzoritog učenika.
Nakon dodjela priznanja priznanja, uzvanici su imali priliku pogledati predstavu „Ljubav i ludost“ te se družiti na prigodnom domjenku.
Radio Ogulin primio je u četvrtak 25. svibnja priopćenje Kandidacijske liste grupe birača za Gradsko vijeće Grada Ogulina, nositelja Tomislava Luketića, a koju je podržao Most nezavisnih lista. U svom priopćenju navode da će spomenuta lista u drugom izbornom krugu lokalnih izbora, za gradonačelnika Grada Ogulina podržati Dalibora Domitrovića.
Podršku mu pružaju jer tvrde da je riječ je o mladom, sposobnom i radišnom poduzetniku koji se dokazao na gospodarskom i na političkom polju.
Prva osnovna škola Ogulin sutra će prigodnim programom obilježiti Dan škole. Već tradicionalno, uoči tog dana, učenici svih razreda trčali su „Slatki kros“. Riječ je o utrci koja godinu za godinom uveseljava mnogobrojne učenike, a čiji je idejni začetnik umirovljeni nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, Stevo Šlat. Ravnatelj POŠ Ogulin, Zvonko Ranogajec, rekao nam je da je odaziv bio odličan, a najbržim učenicima, koji su činili 8 ženskih i 8 muških ekipa,  uručeno je 16 kompleta medalja te naravno, čokolade. Ravnatelj ističe da je ovime škola još jednom ukazala na važnost fizičke aktivnosti i dobrobit bavljenja sportom, posebice kod djecje, a simbolične nagrade učenicima su bile dodatni motiv.
Djeca Dječjeg vrtića Bistrac, otputovala su danas na tzv. mali maturalac, kako od milja zovu zajedničko putovanje kojim na neki način završavaju vrtićko druženje te nagovještavaju skori početak školskih obveza. Njih 29, vođeni svojim odgojiteljicama i ravnateljicom Ivankom Turković, najprije će posjetiti Krk, zatim Senj, a sutra i Crikvenicu.
U Senju će biti gosti djece Dječjeg vrtića Travica, čime realiziraju uzvratni posjet svojim prijateljima, obzirom da su mališani iz Senja zimus uživali u sanjkanju u „Šumici“ ogulinskog vrtića. Spavanje je predviđeno u vrtiću, čime im je omogućena odlična zabava s domaćinima, a troškovi roditeljima znatno su smanjeni. U petak će posjetiti crokvenički Dječji vrtić Radost  koji čitav tjedan organizira Dane otvorenih vrata. Tim povodom upriličena su brojna događanja u vrtiću ali i centru Crikvenice, gdje će u 18 sati sa svojom koreografijom nastupit i maleni Ogulinci.
Prvi krug lokalnih izbora je završio, a u nekim općinama i gradovima poput Ogulina, nastavlja se borba i u drugom krugu. Tim povodom naš je grad posjetio predsjednik ŽO HDZ-a, Damir Jelić, koji je svojom nazočnošću na sajmu, dao podršku kandidatkinji HDZ-a i koalicijskih partnera za gradonačelnicu Grad Ogulina, Sanji Marković, njezinim zamjenicima, ali i predsjedniku GO HDZ-a, Ivanu Vučiću. Prije nego su obišli ogulinski plac i družili se s građanima, Damir Jelić zahvalio se svim Ogulincima koji su mu dali glas i pomogli na putu da postane župan:Naglasivši da je na mjesto zamjenika župana, odabrao dvije stručne i kompetentne žene, ženu na čelu Ogulina poželio je i našim sugrađanima:Ulazak u drugi krug kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Ogulina, Sanja Marković, vidi kao dokaz iznimnog povjerenja građana Grada Ogulina, ali i kao priliku da u narednim danima građanima dokaže da je spremna voditi Ogulin ka uspjehu:

Vijeće za elektroničke medije, na čijem je čelu Mirjana Rakić, na temelju provedenog Javnog natječaja za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – nakladnika radija, neprofitnih pružatelja medijskih usluga televizije i radija iz članka 19. i 79. ZEM-a, neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2017. i 2018. godinu, doneslo je Odluku o raspodjeli sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij.

Temeljem te odluke Vijeće za elektroničke medije dodijelilo je ukupna sredstva za:
- 120 nakladnika radija te neprofitna pružatelja medijskih usluga radija iz članka 19. i 79. ZEM-a u iznosu od =29.248.000,00 kuna,
- 1 neprofitnog pružatelja medijske usluge televizije iz članka 19. i 79. ZEM-a u iznosu od =70.000,00 kuna,
- 20 neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija u iznosu od =3.360.000,00 kuna,
- 8 neprofitnih proizvođača audiovizualnog i radijskog programa u iznosu od =1.344.000,00 kuna

Radio Ogulin aplicirao je na spomenuti natječaj te sa iznimnim ponosom ističemo kako smo među radio postajama kojima je Vijeće za elektroničke medije dodijelilo financijska sredstva.
Za 5 radio emisija koje smo prijavili Fondu (Manjine su naše bogatstvo, Vijesti, Tintilinić, Nismo vas zaboravili i Sreća najveća) naš će radio u naredne dvije godine dobiti 121.225,20 kuna. Ovime smo dokazali da Radio Ogulin nastavlja svojim kontinuitetom, a svojim ćemo radom, znanjem i profesionalnošću, nastojati opravdati dobivena sredstva, sve kako bi naši slušatelji, zbog koji se trudimo i radimo, a koji su nam bili jedina snaga kada se sredstva kritiziranja i vrijeđanja usmjerena prema Radio Ogulinu nisu birala, bili što zadovoljniji.
Radio Ogulin primio je u ponedjeljak priopćenje Demokratskog saveza Srba Ogulin (DSS) u kome se zahvaljuju svojim biračima, simpatizerima i aktivistima iz Ogulina i okolice na podršci koja je rezultirala jednim mjestom u gradskom vijeću Grada Ogulina, te je na taj način DSS postao jedina srpska opcija koja će sudjelovati u radu Gradskog vijeća.
Siniša Ljubojević ispred DSS-a uputio je čestitke i novom dogradonačelniku Grada Ogulina Nevenu Ivoševiću, te mu poželio puno uspjeha u njegovom predstojećem mandatu te istako da DSS vjeruje da će jedinstvenim i zajedničkim stavovima učiniti vise za zajednicu koja ih je izabrala.
Utorak, 23 Svibanj 2017

Program Ogulinskog festivala bajke

Uskoro će svi ljubitelji bajki doći na svoje jer se bliži 12. Ogulinski festival bajki. U tri festivalska dana bogata sadržajem za djecu, obitelji i sve one koji bar na tren žele probuditi dijete u sebi, Ogulin će zasigurno i ove godine vrviti djecom i mnogobrojnim turistima.
Uobičajeno, ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte biti će besplatan. Naplaćivati će se pojedine radionicem, a točne cijene navedene su u programu pa zabuna ne bi rebalo biti.

Osim bgatog festivalskog programa, Turistička zajednica Grada Ogulina najavljuje i slasna iznenađenja ugostitelja, obiteljsku biciklijadu - Ciklobajka.
Svi posjetitelji i ove će godine moći putovati eko-turističkim vlakom "Karlekom" koji će voziti na pravcima Zagreb-Ogulin-Zagreb i Rijeka-Ogulin-Rijeka.

Pročitajte program 12. Ogulinskog festivala bajki
Stranica 1 od 49